Dades
Explotació avícola d’engreix de guatlles de 4 naus amb 2 sitges cadascuna. Propietat de URGASA. Ubicada a la comarca de les garrigues.
La distribució de les naus i les sitges és tal com apareix a la imatge següent:
La distància entre les sitges(emissors) i el lector encarregat de llegir les dades(receptor) és de uns 120 metres. S’ha optat per una comunicació sense fils entre els emissors i el receptor. Així com la utilització d’un repetidor de senyal per assegurar una bona comunicació i així poder utilitzar un emissor inalambric de no tanta potencia. La distància entre els emissors i el repetidor és de uns 100 metres i entre el repetidor i el receptor és de 40 metres.
Primera fase
La primera fase va consistir en aplicar-ho només en dos de les 8 sitges.
Elements del projecte per dos sitges:
- 8 cèl·lules de càrrega(4×2 potes),
- Un emissor sense fils
- Un repetidor
- Un receptor
- Aplicació UNDETEC SITGES
A la imatge es veu una pota del silo1, subjectada al suport on hi ha la cèl·lula de càrrega.
Les quatre cèl·lules de cada sitge arriben a la caixa de sumes(caixa amb tapa opaca). Aquesta caixa fa la suma de les 4 senyals i les envia a l’emissor.
L’emissor les converteix a Kg i les va transmetent cada 3 segons!
Repetidor: Rep una senyal i l’amplifica cap al receptor. només necessita una entrada d’alimentació a 220V.
El receptor, com tots els que fabriquem, porta un servidor web. Aquest és accessible des de la intranet de l’explotació com un dispositiu mes. Al fet d’utilitzar un servidor web ens permet accedir remotament per poder canviar la configuració i el que és mes important, ens permet capturar la informació des de l’exterior per poder anar gravant històrics continuadament.
Receptor de totes les senyals de les 8 sitges. Una entrada d’alimentació de 220v una connexió ARJ45 i la antena per rebre la senyal del repetidor.
El servidor d’UNDETEC està llegint cada 10 minuts el pes de cada sitja i la guarda a la BBDD. L’usuari pot gestionar aquestes dades des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc. Aquestes dades degudament presentades(gràfiques, estadístiques) són la base per la aplicació UNDETEC SITGES.
Segona fase
En la segona fase es va instal·lar les cèl·lules de càrrega per a les 6 sitges restants i els tres nous emissors. El seu desenvolupament no va aportar res de nou. En la primera fase ja van intervenir tots els elements necessaris.
Conclusions
És va necessitar un sol repetidor i un sol receptor per tota la instal·lació. Col·locar el receptor no depèn de la quantitat de sitges que tingui l’explotació.
En aquest cas i en la gran majoria de les explotacions les sitges van per parelles(una al costat de l’altre). El fet d’utilitzar un sol emissor per cada dos sitges repercuteix molt favorablement en el cost total.
Comunicació inalàmbrica entre els emissors i el receptor. És va evitar passar cable fins a les sitges. Només alimentació 220V.
Una resposta a «Control de pinso amb cèl·lules de càrrega»